Duurzaam Ondernemen

 

Het TOBACCO Theater investeert vanaf de oprichting al in duurzaamheid. Niet alleen op het gebied van food&beverages maar bijvoorbeeld ook in licht en geluid en zelfs van onze leveranciers verwachten we dat ze  iets doen met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit heeft geresulteerd in een aantal mooie samenwerkingen:

Koffie van Redbeans
Volgens magazine Green.2 en Rank-A-Brand de duurzaamste koffie van Nederland. Niet alleen de bonen zijn fairtrade ingekocht en biologisch geteeld, het hele productieproces inclusief branden, verpakken en transport is klimaatneutraal. In het TOBACCO Theater kunt u met een goed gevoel genieten van het meest transparante kopje koffie van Nederland!

Speciaalbiertjes De Prael
Naast het samenwerken met groene initiatieven zijn wij ook trots zaken te doen met lokale, sociale bedrijven. Een van deze écht Amsterdamse initiatieven is brouwerij de Prael. De brouwerij draagt op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied bij aan een beter Amsterdam door te werken met mensen met  een afstand tot de arbeidsmarkt. Op die manier verenigd het bedrijf de passies voor bier en psychiatrie van mede-oprichter Fer Kok tot een aantal prachtige producten. Kom ze proeven in ons theater!

Vruchtensapjes van Schulp
Een andere (h)eerlijke organisatie met EKO-keurmerk die wij van TOBACCO graag aan u voorstellen is Schulp vruchtensappen.  Sinds 1861 perst de familie Schulp samen met de beste telers de lekkerste  vruchtensappen, lekker bij uw lunch of vergadering in ons theater. In het productieproces wordt er van begin tot eind zo duurzaam mogelijk geproduceerd; zo gaat de fruitpulp die over blijft na het persen bijvoorbeeld naar de melkveehouder in de buurt.

Thijstea – Taste the Waste!
ThijsTea is een ijsthee op basis van zwarte thee en fruit dat dreigt weggegooid te worden omdat het oud of lelijk is. Thijs: “In het kader van “no waste’ en duurzaamheid gebruiken we dit fruit.”

Water van Earth Water
Nog zo’n duurzame parel! Als u in het TOBACCO Theater een Earth Water besteld, draagt u bij aan waterprojecten over de hele wereld. Earth Water investeert namelijk 100% van haar nettowinst in duurzame watersystemen in gebieden waar deze het hardst nodig zijn. Water smaakte nog nooit zo goed.

Té de Origen
Ook uw kopje thee in ons theater is van fairtrade origine. Té de Origen haalt haar thee uit het nummer 1 thee land in de wereld: Sri Lanka. Uniek aan dit merk is dat alle productie, van telen tot verpakken in Sri Lanka plaatsvindt. Op die manier bewaren ze zoveel mogelijk kwaliteit, zijn de boeren trots op hun product en blijft er zoveel mogelijk omzet achter in het land. (H)eerlijk!

Cartridges voor Stichting AAP
Stichting AAP geeft apen en andere zoogdieren een toekomst door het opvangen van dieren in nood en het pleiten voor betere wetten in Europa. De primaten van het TOBACCO Theater dragen hier graag aan bij door onze lege inktcartridges in te leveren bij de stichting. Met het geld dat ze daarmee inzamelen kan de organisatie een deel van de dagelijkse kosten drukken.

Klik hier voor meer informatie en om AAP ook mee te helpen!

Lid van Fairtrade Gemeente
Het TOBACCO Theater werkt samen met de Fairtrade gemeente aan meer eerlijke handel. De campagne van Fairtrade Gemeente streeft naar het vergroten van de vraag en aanbod van fairtrade, producten in onder andere de gemeente Amsterdam, om op die manier boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat te stellen voor zichzelf te werken aan een mooie toekomst. Daar dragen wij in het theater graag een steentje aan bij.

Bekijk hier het interview met D’Erikteur Erik van Wilsum over Fairtrade en eerlijk ondernemen:
TOBACCO THEATER  -  NES 75/87  -  1012KD AMSTERDAM  -  0031-(0)20-3300670  -  INFO@TOBACCO.NL
X